Chaperon…

first day kat ward O&G…

round2 ward antenatal, labour n postnatal….

ward ada 3….

kne hbs cover all bed yg di ‘assign’ utk kita..

disebabkan O&G hanya melibatkan wanita, anis kne jadi chaperon utk Mr Salman….

chaperon is a person who acts as a witness for a patient and a medical practitioner during a medical examination or procedure….

kira jadi mcm teman la utk kwn2 laki yg nk wat physical examination kt pregnant lady nih….

so, mst wanita tuh percaya sikit utk kasi pelajar lelaki tengok perut dia sbb ada pelajar perempuan yg teman…

kira mcm tuh la…

hari ni, for the very first time, pandai meng’appreciate’ perut pregnant lady…

slama ni dok usik je pon… rasa keras je…

skang da blh tau, mana belakang dia, mana punggung dia, mana kepala dia… mana tgn kaki die…

pastu dpt tgk vaginal examination…

nmpak mcm sakit, tp it’s a normal procedur pon kan…🙂

sgt sgt sgt excited.. serious…

yg letihnya, history taking dia sgt byk…mayb sbb sume tuh mende2 br kot…

u can do it anis!

🙂

wish me luck k! 

hopefully, sok can wittnessed labour plak.. amin~

sbb byk katil nk kne cover, jalan je kejenye, blk umah je, trus skt2 kaki… 

serious punya sakit kaki la…. tapak kaki xyah cite r kan….

huh~

dgn pening kpalanya…

pastu tido xingat dunia.. huhu~

nsb bek bgn gak tgh mlm,~

🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s