Drama…

td rasa mcm dah jadi bdk besar (xde la besar mana pon)

ckp dgn atta, ‘ta, pkl 9 nih, tv nih anis punya tau.. anis nk tgk drama…’

atta marah, ‘haish, bdk belajar mana blh tgk tv!’

‘ala ta, dah episode akhir pon….’, aku ckp dgn muka hbs pujuk la…

atta diam je…

lps tuh, sbb cerita kt tv bosan sgt, tetido kt sofa…

tetiba atta kejut, ‘anis, bgn, ckp nk tgk cerita.. dah nk pkl 9’…

sdgkan br pkl 8.30… saje je tuh…

bgn tuh, tlg mak msk sikit… (actually mak dah nk hbs masak pon…. xsmpai hati nk kejut katanya.. hadui….)

dah start cite…

dok bersila depan tv tgk cerita, smpai lupa yg org kt rumah xmkn lg..

pkl 9.20, dgr kamarul bebel2 kata lapar.. br mcm ring a bell, alamak! atta xmkn lg!

(time nih atta tgh khusyuk menghayati tgk drama jgk… atta faham cerita jgk, sbb penah beberapa kali dipaksa tgk drama nih sama2.. haha)

iklan pkl 9.30, terus bgn nk g buat thosai…

atta kata, ‘xpe la, ada lg setengah jam..’

stengah jam?? lama kot!!! xde maknanya nk biar org berlapar…

aku pon g la buat thosai ala2 anak solehah (amin!)

tetiba atta dtg dapur, xpe la, cerita dah nk start, biar atta buat…

speechless sekejap! serius! 

mcm, apalah penting sgt drama tuh kalau dibandingkan dgn nk buat thosai utk atta, tp atta relax je sambung buat thosai..

time tuh rasa mcm, ok, hebatnya kasih syg parents tuh, smpai mcm tuh skali…

sdgkan, atta blh je arahkan, ‘anis, g buat thosai, atta lapar’.. i will do it… huhu…

tp, lps tuh nanni ambik alih plak, sbb tgk anak laki dia masak plak… hahaha…

kesian mak, migrain..😦

huhu, bila kita dah bsr nih, parents kita sgt understanding…

dieorg tahu, anak dia dah pandai decide sendri, mana yg baik utk dieorg… (drama xla baik sgt..errrr…)

dieorg akan guide if nmpak ada mcm nk terpesong..

time kecik2, slalu kena marah, kena rotan.. sbb apa?

sbb time tuh la mak atta nk didik kita….

kan melentur buluh biar dr rebungnya?

bila dah besar, xleh nk lentur dah.. kena tunjuk je mana jalan nk tumbuh… huhu…

itulah sifat semulajadi seorg ibu/bapa..🙂

I LOVE MY PARENTS..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s